Dit zijn de populairste kranten van Duitsland

Dit zijn de populairste kranten van Duitsland

Er is een grote variëteit aan dagbladen in Duitsland. Hieronder vind je een overzicht naar belangrijke nationale kranten.

 

BILD

Met een huidige dagelijkse oplage van ongeveer 1,37 miljoen exemplaren is de krant BILD van uitgeverij Axel Springer de grootste tabloidkrant van Duitsland. Ook op het online aanbod van de krant wordt elke dag actief geklikt. Iedereen die van nieuws, roddels en sensatie houdt, zou Bild.de moeten bookmarken.

www.bild.de

 

DIE ZEIT

“Onafhankelijk, liberaal en vaak ‘tussen wal en schip’: Zo karakteriseerde voormalig redacteur Gravin Dönhoff ooit het donderdagse weekblad DIE ZEIT, dat al sinds 1946 de Duitse krantenmarkt verrijkt.

www.zeit.de

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung

De Frankfurter Allgemeine Zeitung verschijnt sinds 1949 onder de titel “Zeitung für Deutschland”. Conservatieve politieke opvattingen, een links katern, een liberale kijk op economie – zo heeft Friedrich Karl Fromme, het voormalige hoofd van de afdeling binnenlandse politiek, ooit het profiel van de kwaliteitskrant gekarakteriseerd. De lijn van de krant wordt bepaald door de redactie, er is geen hoofdredacteur.

www.faz.net

 

Frankfurter Rundschau

“Onafhankelijk – maar niet neutraal”: zo omschreef Karl Gerold ooit het profiel van de Frankfurter Rundschau (FR). De redactie van de links-liberale krant voelde zich altijd betrokken bij de verzorgingsstaat en burgerrechten.

www.fr.de

 

Süddeutsche Zeitung

Nieuws, reportages en informatie: Het nationale dagblad Süddeutsche Zeitung (SZ) wordt gekenmerkt door opiniërende en onafhankelijke journalistiek.

www.sueddeutsche.de

 

die tageszeitung (taz)

De tageszeitung (taz) levert een mix van “relevante informatie, intelligent amusement en irritatie”. De linkse krant werd in 1979 opgericht in Berlijn en is nu een vaste waarde in het Duitse perslandschap – ook al heeft de uitgeverij meerdere keren te maken gehad met insolventie. Lezers houden van de taz vanwege zijn scherpe en soms bijtende stijl.

www.taz.de

 

Die Welt

Met analyses en commentaren houdt de burgerlijk-conservatieve krant “Die Welt” haar lezers zeven dagen per week op de hoogte van wat er in Duitsland en de rest van de wereld gebeurt. Zodra een artikel is geschreven voor “Die Welt”, “Welt kompakt” of “Welt am Sonntag”, verschijnt het op het gezamenlijke internetportaal “Welt online”.

www.welt.de

 

deutschland.de

Wij zijn deutschland.de – een platform in negen wereldtalen met al het belangrijke nieuws over Duitsland. Daarnaast biedt deutschland.de informatie over vele andere onderwerpen. Vooral “Werken in Duitsland”, “Studeren in Duitsland” en “Duitse taal” komen uitgebreid aan bod.

Ook interessant
Hoefslag